banner

Google Photos предлага много повече от това да ви позволява да преглеждате и управлявате изображения и видеоклипове на него, като други приложения на галерията. Една от най-известните му функции е създаване на резервно копие на вашите изображения и видеоклипове в облачно хранилище, което е достъпно и на различни споделени устройства.

какво е airdrop и airplay

Въпреки това приложението Google Photos има своите странности. Освен че не предоставяте задоволителен потребителски интерфейс за папки на устройства (други албуми в галерията), е трудно да изтриете снимки. Разбира се, можете просто да натиснете бутона за изтриване, но това премахва снимката отвсякъде - телефона, както и облачното хранилище.

Какво става, ако човек иска да премахне снимка само от Google Photos, без да я изтрива от телефона си? Изненадващо, не е толкова лесно, колкото да изключите изключване. Това ще проучим тук. Но преди да влезем, нека първо разберем работата на Google Photos.

Защо Google Photos изтрива снимки от телефона

По подразбиране опцията за архивиране и синхронизиране е деактивирана в Google Photos. Когато е активирана за първи път на телефона, Google Photos запазва снимките и видеоклиповете в папката на камерата в облачното пространство за съхранение, свързано с вашия акаунт в Google. Всички нови снимки също ще бъдат синхронизирани. Функцията за архивиране и синхронизиране е изключена за албуми в галерията, но можете и да ги синхронизирате. Тук ще се съсредоточим върху файловете на камерата, но основният принцип остава същият.

Така че, когато изображение или видео се синхронизира чрез приложението Google Photos, процесът създава две копия - онлайн и устройство. Вижда се само един. Ако искате да спестите място на телефона си, можете да изтриете копието на устройството, като използвате вградената опция на Google Photos. Ако направите това, няма да имате достъп до файла в което и да е друго приложение за галерия, тъй като сте останали само с онлайн версията на файла. Независимо от това, можете да видите онлайн копието на такива файлове само в приложението Google Photos.



Въпреки че запазването на файл в Google Photos и изтриването му от устройство е лесно, не е лесно да го направите и обратното. Когато изтриете синхронизирана снимка от приложението Google Photos, тя се изтрива от телефона ви и от облачното хранилище.

Също и на Guiding Tech

Как да премахнете WhatsApp Photos от Google Photos

Прочетете още

Какво се случва, когато изтриете снимки

Понякога искате да изтриете снимки от Google Photos. Сигурно сте опитали да го направите и не сте постигнали желания резултат. Ето няколко случая, които ще ви помогнат да разберете нещата по-добре.

Случай 1: Изтриване на снимка на телефона с активирано архивиране и синхронизиране

Когато архивирането и синхронизирането е активирано и изтриете синхронизирана снимка от приложението Google Photos, тя се изтрива отвсякъде. За да бъдем точни, то се премахва от приложението Google Photos, неговия уебсайт, галерията на телефона и приложението за управление на файлове.

Случай 2: Изтриване на снимка на телефон с изключено архивиране и синхронизиране

След синхронизиране на снимка, ако я изтриете, докато опцията за архивиране и синхронизиране е изключена, резултатът ще бъде същият като предишния случай. Споменатата снимка ще бъде изтрита от хранилището на телефона ви. Но ако наскоро сте деактивирали синхронизирането, снимката пак ще се показва на други споделени устройства. Когато активирате отново архивиране и синхронизиране на същото устройство, картината ще бъде изтрита от всички споделени устройства.

Случай 3: Изтриване на снимка на уебсайт с изключено архивиране и синхронизиране

Друго нещо, което можете да направите, е да изтриете снимки на уебсайта на Google Photos с деактивирано архивиране и синхронизиране на мобилни устройства. Когато направите това, изображението се изтрива моментално от другите синхронизирани устройства. Тъй като опцията за архивиране и синхронизиране е деактивирана на вашия телефон, картината продължава да се намира на вашия телефон и се вижда в приложенията ви за галерия и файлов мениджър.

Сега, ако активирате архивиране и синхронизиране на телефона, снимката ще се появи отново на уебсайта на Google Photos, тъй като оригиналният му файл продължава да се намира в телефона.

Забележка: Понякога промяната не става моментално. Ако това се случи, излезте от приложението Google Photos и след това влезте отново.
Също и на Guiding Tech

# Как да / Guides

Кликнете тук, за да видите нашата страница с статии „Как да / ръководства“

Решение

Единственото решение, което изглежда работи, е да премествате файлове в несинхронизирана папка с помощта на файлов мениджър.

Ето стъпките:

Етап 1: Отворете приложението за управление на файлове на вашето устройство и създайте нова папка във вътрешната памет. Нека го наречем GP Test. Можете да го наречете всичко.

Забележка: Използвах приложението Mi File Manager за процеса. Можете да използвате всяко приложение за файлов мениджър.

Стъпка 2: След това използвайки файловия мениджър отново, отворете Вътрешно съхранение> DCIM> Камера. Тази папка съдържа заснемане на снимки с помощта на камерата на телефона.

Стъпка 3: Тук изберете всички снимки, които искате да изтриете от Google Photos, и натиснете Move.

Стъпка 4: Отворете новата папка (GP Test), която сте създали по-горе и поставете файловете там.

След като направите това, файловете ще бъдат автоматично изтрити от папката на камерата на приложението Google Photos на вашия телефон.

Можете да получите достъп до тези файлове от новосъздадената папка (GP Test) с помощта на Google Photos или друго приложение за галерия.

Уверете се, че архивирането и синхронизирането не е активирано за новата локална папка. За да потвърдите, отидете в секцията Албуми на приложението Google Photos и намерете папката. Облачна икона с линия над нея показва, че папката не е синхронизирана.

табла за известия за android

Стъпка 5: Ако изтритите снимки все още се появяват в уеб версията, трябва ръчно да ги изтриете от мрежата. За целта стартирайте уебсайта на Google Photos и изтрийте снимките. Изтриването им няма да повлияе на снимките в новосъздадената папка (GP Test) на вашия телефон.

Забележка: Като предпазна мярка, опитайте първо горните стъпки с една или две снимки. След като сте доволни, направете го в насипно състояние.

Във всеки момент, ако искате да възстановите изтритите снимки, отворете кошчето в Google Photos и ги възстановете.

Деактивиране на архивирането и синхронизирането

Горното ръководство е предназначено за стари снимки на вашия телефон. Ако не искате новите снимки да се синхронизират с Google Photos, трябва да изключите архивирането и синхронизирането от настройките. За целта отворете приложението Google Photos и докоснете менюто с три ленти в горния ляв ъгъл. Отидете в Настройки.

Докоснете Резервно копие и синхронизиране и го изключете на следващия екран.

Също и на Guiding Tech

Топ 11 Клавишни комбинации на Google Photos

Прочетете още

Бък, Google!

Иска ми се нещата да са различни и да има директен начин за изтриване на снимки само от Google Photos. За съжаление, това не е налично в момента. Ще трябва или да изключите архивирането и да синхронизирате нови снимки или да използвате горния метод.

Въпреки това не е добра идея снимките ви да са само на телефона ви. Вашият телефон може да ви бъде откраднат или да спре да работи, за да загубите всичките си ценни спомени. Ако не искате да използвате Google Photos за архивиране, можете да опитате алтернативи като Prime Photos, Flickr или да използвате облачно хранилище, като например Google Drive.

Следващо: По какво се различава Google Диск от Google Photos? Нека разберем.