banner

Неотдавнашната актуализация на Uber имаше огромен протест, който позволи на приложението да проследява своите потребители, дори когато не използват приложението, което предизвика много опасения за поверителност сред масите. Приложението може да проследява местоположението на потребителите пет минути след като се качи в рейса.

нова музика на ябълковата музика

Но това не е всичко; приложението Uber също проследява местоположението ви, когато използвате приложението на преден план, както в, докато търсите такси и резервирате пътуването. Приложението също проследява вашето местоположение по време на пътуването, докато приключи или не бъде отменено.

Услугата за проследяване остава активна, дори ако приложението работи на заден план и в момента не е активно на екрана.

Според компанията проследяването на местоположението повишава безопасността, обслужването на клиентите, пикапите и отпадащите. Но подобно проследяване също направи потребителите неудобно, тъй като повдига въпросите за сигурността и поверителността.

Отървете се от услугата за проследяване на Uber

Ако проследяването на вашето местоположение Uber, дори когато не използвате приложението, ви създава неудобство, ето как да се отървете от него.



Всички потребители на приложението автоматично са се включили в услугата за проследяване на местоположението и можете да изберете да го деактивирате ръчно от настройките на телефона си.

Ако имате iPhone, отидете на настройки, изберете поверителност, след това услуги за местоположение. Намерете Uber под този раздел и изберете никога.

Ако имате устройство с Android, отидете на настройки, изберете приложения, превъртете до Uber и кликнете върху него. Превъртете до разрешения на страницата с приложението, ще бъдете пренасочени към нова страница с превключване за разрешения - изключете услугата за местоположение.

Въпреки това, след като оттеглите разрешението на Uber да използва местоположението ви, ще трябва ръчно да въведете местоположението на пикапа вътре в приложението.

Или можете също така да активирате услугата за малко и след това да я деактивирате веднага след като се качите на карането. Това може да изглежда като малко упорита работа, но това е много малка цена, която да платите за проблемите си с поверителността.